Metaalbewerking

BeHa Metaal fabriceert zowel metalen plaatwerk als metalen constructies met als resultaat een half fabricaat of een volledig afgewerkt product. Dankzij jarenlange investeringen in de nieuwste technologieën en opleiding van ons gespecialiseerd team kunnen wij u een uitmuntende dienstverlening én een snelle productietijd garanderen. 
 
Metaalbewerking is een bewerkingstechniek die metalen bewerkt tot individuele of grotere onderdelen. Bij BeHa Metaal zorgt ons gespecialiseerd team voor de metaalbewerking van al uw metalen op maat. 

Ontwerp op maat 

BeHa Metaal bewerkt metaal steeds op maat, en dit zowel voor stukwerk, kleine series of grote series. Onze klanten schakelen ons in voor metalen plaatwerk en licht constructiewerk die als basis dienen voor halffabricaten of volledige, nauwkeurig afgewerkte producten. 

Afwerking van metalen

Metaalbewerking is pas compleet als het metaal een functie krijgt. Afgewerkte producten zoals gevelbelettering, ventilatieroosters, deurframes, vuilnisbakken, e.d. zijn dagelijkse producten van ons vakmanschap. BeHa Metaal levert ook de nabewerking en afwerking van het metaal. 

Constructie van bewerkt materiaal

Bewerkte metalen platen en de onderdelen die met de laser werden uitgesneden stellen we vakkundig samen tot de gewenste eindproducten. Voor het lassen schakelen we onze hoogopgeleide lassers en TIG- en MIG-lastoestellen in.

Plaatbewerking 

Met tal van plaatbewerkingen, waaronder lasersnijden, ponsen, kanten, frezen en lassen, zorgen wij voor uw kwalitatief product op één locatie.
 
De hoofdbewerking van plaatbewerking bij BeHa Metaal bestaat onder andere uit:

  • Lasersnijden: dit bewerkingsproces overtroeft klassieke processen zoals ponsen of knippen dankzij het precisiewerk. Wij kunnen lasersnijden tot 25 mm dik.
  • Kanten: onze kantmachines buigen het materiaal in de gewenste hoek door middel van een bovenmes dat het plaatmateriaal in een vorm drukt.
  • Ponsen: de ponsnibbelmachine wordt gebruikt om gaten of uithoeken in het materiaal te ponsen.
  • Snijden: dankzij onze waterstraalmachine kunnen wij staal, aluminium en RVS snijden.
  • Knippen: deze bewerkingstechniek met een knipschaar is een goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld lasersnijden.

Lasersnijden 

Lasersnijden van verschillende metalen.
De beste methode voor het snijden van verschillende metalen, namelijk RVS, aluminium en staal, is lasersnijden. Dankzij onze specialisatie in metaalbewerking, plaatbewerking en kwalitatieve machines kunnen wij plaatwerk tot 25 mm lasersnijden. 

Lasersnijmachine: snelheid en precisie tijdens het lasersnijden.
De twee belangrijkste kenmerken van onze lasersnijmachine zijn snelheid en precisie. Hierdoor garanderen wij professionals een perfect braamloos eindproduct. Indien u niet beschikt over een stuktekening, dan kunt u steeds beroep doen op onze eigen engineering. 

De voordelen van lasersnijden
– Uw laserwerk laten lasersnijden bij BeHa Metaal biedt heel wat voordelen:
– Wij kunnen lasersnijden tot 25 mm dik
– De maximale afmeting voor het lasersnijden is 3000 x 1500 mm
– Lagere loonkosten dankzij het automatische beladingssysteem
– Snelheid en precisie dankzij onze lasersnijmachine
– Zowel stukwerk als groot en middelgroot seriewerk
– Ook complexe ontwerpen
– Lasersnijden van verschillende materialen: Aluminium, RVS, Staal

Lassen 

Klanten uit diverse industrieën doen beroep op ons voor onder meer het nauwkeurig lassen van halffabrikaten, complete eindproducten en klein constructiewerk. Onze lassers en lasrobotten kunnen uw producten lassen volgens de methode die meest geschikt is, met name, MIG-lassen, TIG-lassen, puntlassen en stiftlassen.
 
We kunnen desgewenst ook instaan voor de oppervlaktebehandeling en nabewerkingen zodat we nauwkeurige toleranties behalen.

Lassen van verschillende metalen
BeHa Metaal is gespecialiseerd in het lassen van verschillende soorten metalen, zoals roestvrij staal (RVS), staal en aluminium.
 
TIG lassen en MIG/MAG lassen

U kunt bij ons terecht voor zowel TIG lassen en MIG/MAG lassen (of halfautomaat lassen) evenals voor het plaatsen van stiftlassen en het uitvoeren van puntlassen. Wij streven namelijk bij iedere opdracht naar een optimale dienstverlening voor onze klanten.

Kanten

Wij kanten tot een lengte van 4000 mm en met een vermogen van 1700 KN.
De ingebouwde hoekmeting zorgt voor een optimale hoeknauwkeurigheid.
Onze CNC kantmachine heeft een 6-assige achteraanslag. 

Knippen  

Metaal knippen is een spaanloze, mechanische metaalbewerkingstechniek waarbij twee grote schaarmessen platen van aluminium, staal of RVS mechanisch doorknippen. Knippen van aluminium plaatwerk, staal en RVS is meest geschikt en het meest voordelig voor het fabriceren van rechthoekige producten.

Walsen

Walsen is een metaalbewerkingstechniek waarmee vlakke metalen platen worden omgevormd tot cilinders of ronde profielen. Deze techniek wordt ook wel eens ‘rolbuigen’ of ‘platenrollen’ genoemd, termen die iets duidelijker aangeeft hoe dit metaalbewerkingsproces verloopt.
 

Een vlakke metalen plaat wordt door twee, drie, of vier draaiende walsrollen gevoerd. Door de druk die wordt uitgeoefend op de plaat begint de plaat te buigen. Door dit proces herhaaldelijk uit te voeren, telkens met stijgende druk, wordt de plaat uiteindelijk omgevormd tot een ronde vorm met de gewenste diameter.

Ponsen

Ponsen is een metaalbewerking waarbij door middel van een grote kracht vormen uit plaatmateriaal worden gesneden met behulp van een matrijs. Doorgaans zijn deze vorm cirkelvormige ponsgaten.

Het ponsen van metaal is een plaatbewerkingsmethode die interessant is bij de eerder eenvoudige types metaalproducties die dienen te worden geproduceerd in bepaalde oplages in combinatie met knipwerk.

Wanneer de vorm uit het metalen basismateriaal komt, dan wordt deze metaalbewerking stansen genoemd. Bij stansen is de vorm het beoogde product terwijl ponsen tot doel heeft een bepaalde opening te bekomen.

Persen

BeHa Metaal verzorgt alle perswerk tot 1250 KN. Onze persmachine beschikt over een tafeloppervlakte van 880 x 610 mm en een inbouwhoogte van 395 mm.

Oppervlaktebehandeling 

Vaak is er behoefte om staalproducten van een oppervlakte behandeling te voorzien. Wij kunnen -samen met onze ervaren partners- zorgen voor stralen, galvaniseren, verzinken, lakken, poederlakken, e.d.